Wednesday, 27 July 2011

Nan Mix + Ayam Tandoori terbaek dkt dgn Maslee Kempas - 25 Jul 11

Slalunya korg mkn nan + ayam tandoori kat kedai mamak kan. Sabtu aritu kitorg baru jumpa kedai melayu yg jual and rasanya boleh tahan sedap lah. Roti nan dah leh kalahkan mamak, cuma ayamnye je kurg rempah tandoori sket tp lembut giler babas dan sgt byk.

kedai mkn ni at the other end of Maslee nye bangunan. kt belah situ ada kedai Urut An-Nur ke apa namanya. papa g urut badan kat situ aritu. kedai urut tu dia pisahkan bahagian lelaki dgn pompuan and tukang urut sama jantina, jd aku ok je la bila papa nak g urut kt situ. hehehe

ehh ni nak citer nan ke nak citer kedai urut? kira 2 in 1 la.. pomot kedai urut tu skali. hehehe.

ms papa g urut tu, aku blk rmh jap g mandi apa seme sbb rimas sgt rs panas. ms nak g amik, aku tgk dia tgh syok mkn kt kedai mkn tu. aku pon parking keta and g la tgk dia mkn apa. dia tgh syok mkn nan mix (cheese + garlic + butter). aku x rs nak mkn, tp aku cubit2 mkn ayam tandoori tu sedap pulak. aku order teh ais jek. pas papa abis mkn kitorg terus gerak g Tesco.

Ari Isnin mlm kluar g Petronas nak kuarkan duit, aku ajak papa g mkn roti nan tu. kali ni g ngan lori pulak. hehe. seb baik ms smpi org blom rmi lg. so kitorg order la nan mix + ayam tandoori 2 set and teh ais. perghhh mmg shiok giler!! tgk nih...

Roti nan mix yg sedap giler, lembut giler... tp kompem mkn x smpi jd giler.
Ayam tandoori yg lembut giler
yg nih Mee Celup Daging. papa ckp biasa je.. tp aku rs sedap je.

total including additional 2 teh ais bungkus (sedap sgt x leh tahan) dgn 1 bekas otak2 = rm32.40. aku lupa lak nak tanya 1 set nan tu bape hengget.

selain nan mix tu, nan kosong ada, nan cheese ada, nan garlic ada, nan butter pon ada. so ikut ske korg la nak nan yg mana satu. ada kuah kari dgn sambal cair yg sedap. papa smpi mintak extra sambal cair tu sbb dia ckp susah nak cari sambal tu lg skrg. dia ckp tu sambal nasi lemak yg jenis cair.

so lepas ni aku dh x yah g Osman lg nak mkn nan + ayam tandoori. ngeh ngeh ngeh.. sorry Osman!

p/s: Sbb dh ada yg bertanya arah.. aku watkan la map..

3 comments:

ketawariang said...

mak ai...ampun...sedap.... terus rs nk gi kempas jp lg blk keje...

Julie said...

sarah, camner ek nak gi sini... i tak tau lah area kempas... tak bley tahan tgk itu roti nan... hehe

Julie said...

hehe.. syabbas bette!! nanti i nak pergi... thank u!